Užitočné tipy

Prehrávanie diskov CD a DVD pomocou aplikácie Windows Media Center

Spoločnosť Microsoft mierne zamenila situáciu s prehrávaním DVD, pretože niektoré verzie systému Windows majú predinštalovaný prehrávač, zatiaľ čo iné ho nemajú. Ak používate Windows 8 alebo 10, musíte nainštalovať prehrávač tretej strany. Ak pracujete so systémom Windows 7, môžete bez problémov prehrávať disky DVD. Ak máte nainštalovaný systém XP alebo Vista, na dosiahnutie najlepších výsledkov použite prehrávač tretej strany.

Prehrávanie DVD

1. Spustite centrum médií a vložte disk DVD do jednotky DVD v počítači.
  2. Ak sa hlavná ponuka titulu DVD nezobrazí automaticky, na úvodnej obrazovke aplikácie Media Center prejdite do ponuky filmy a vyberte Prehrajte DVD.
  3. Ak chcete prehrať disk DVD, kliknite na príslušné tlačidlo v ponuke DVD (zvyčajne na tlačidlo Prehrať).
  4. Počas prehrávania DVD pohnite ukazovateľom, aby ste zobrazili ovládacie prvky prehrávania.

Pomocou týchto ovládacích prvkov môžete robiť nasledovné:

• Kliknutím na tlačidlo Prejsť vpred prejdete na nasledujúcu kapitolu DVD.
  • Kliknutím na tlačidlo Ísť späť prejdete na predchádzajúcu kapitolu DVD.
  • Prehrávanie DVD zastavíte kliknutím na tlačidlo Stop.

Opravte chybu „Windows Media Player neprehráva DVD“

# Prípad 1. Ak sa zobrazené chybové hlásenie podobá snímke obrazovky uvedenej nižšie „Program Windows Media Player vyžaduje na prehrávanie diskov DVD dekodér DVD,“ môžete jednoducho prehľadať internet a stiahnuť akýkoľvek dekodér DVD.

# Prípad 2. Ak chybové hlásenie naznačuje, že „existuje problém s ochranou digitálnej kópie medzi jednotkou DVD“, musíte ju opraviť odinštalovaním alebo inštaláciou iného dekodéra. V podstate ide o problém s komerčným DVD, ktoré má digitálnu ochranu. Alebo môžete aktualizovať ovládač DVD, ovládač grafickej karty a DVD dekodér.

# Prípad 3. K chybe niekedy dôjde iba v dôsledku nesprávneho nastavenia prehrávača. Takto môžete zmeniť nastavenie zobrazenia systému Windows, napríklad znížiť rozlíšenie a kvalitu obrazovky, alebo môžete systém obnoviť pred prehrávaním v situácii, keď ste DVD úspešne hrali v minulosti.

Prehrávanie DVD na WMP alebo kdekoľvek bez problémov

WMP bude venovať menšiu pozornosť vývoju funkcie prehrávania DVD, ako vidíme v jeho najnovšej verzii. Ak si neželáte stiahnuť starú verziu alebo downgrade počítača, potrebujete iný DVD prehrávač.

Preto, ak v budúcnosti vzniknú ďalšie neočakávané problémy, uloženie vášho DVD prehrávača bude voľbou. Prehrávač diskov Blu-ray ---- najlepšou možnosťou pre prehrávač Windows Media Player je jednoduchý, ale výkonný nástroj. Tento program nie je len prehrávačom DVD, ale aj prehrávačom diskov Blu-ray, ktorý vám umožní dokonale prehrávať komerčné alebo domáce DVD na vašom počítači so systémom Windows.

Charakteristické znaky:

• Prehrávajte súbory a priečinky Blu-ray, DVD, ISO v systéme Windows alebo Mac.

• Podpora prehrávania HD (720p / 1080p), filmov Ultra HD 4K.

• Prehrávajte bežné video a zvukové súbory, ako sú MP4, MKV, AVI, WMV, MP3 atď.

• Vyberte si preferovaný jazyk, kvalitu videa, zvukovú stopu a titulky.

Vynikajúci konvertor DVD: V> Ak chcete sledovať DVD na iných zariadeniach bez obmedzenia formátu, môžete použiť program VideoSolo BD-DVD Ripper, ktorý umožňuje kopírovať DVD do formátov kompatibilných s iPhone, iPod a inými prenosnými zariadeniami. Prejdite na bezplatné stiahnutie a nainštalujte skúšobnú verziu. Potom môžete spustiť program a postupujte podľa týchto krokov:

Kliknutím na „Načítať disk“ vložte DVD súbory> Vyberte výstupný formát> Nastaviť možnosti a cieľové miesto výstupného súboru> Upraviť video> Kliknutím na tlačidlo „Konvertovať“ spustite konverziu.

Skvelý! Opravili ste chybu. Pomocou programu VideoSolo BD-DVD Ripper môžete tento DVD prehrávač používať na prehrávanie všetkých súborov DVD na vašom PC alebo Mac a tiež máte profesionálneho Blu-ray prehrávača. Ak sa domnievate, že je to užitočné, zdieľajte tento príspevok.

Karen Nelson je redaktorkou spoločnosti VideoSolo, ktorá pravidelne píše kvalitné vzdelávacie materiály, recenzie, tipy a triky.

Zmeňte nastavenie prehrávania DVD

Na úvodnej obrazovke aplikácie Windows Media Center prejdite na stránku Úlohykliknite nastavenie a vyberte DVD.

Vykonajte jeden z nasledujúcich krokov:

• kliknite na ikonu jazykzmeniť predvolené nastavenie jazyka,
  • cvaknutie audiozmeniť základné nastavenia zvuku,
  • cvaknutie titulkyzmeniť nastavenia zobrazenia titulkov,
  • cvaknutie Nastavenia diaľkového ovládačazmeňte priradenie niektorých tlačidiel na diaľkovom ovládači strediska médií.

Prehrávanie audio CD

Spustite centrum médií a vložte zvukové CD do jednotky CD v počítači.

Ak sa disk CD nespustí automaticky, prejdite do ponuky na úvodnej obrazovke aplikácie Windows Media Center hudbakliknite postupne Hudobná knižnicaalbumu Vyberte vložené CD a kliknite na Prehrať album.

Nasledujú kroky, ktoré môžete urobiť počas prehrávania CD:

• Ak chcete prehrať ďalšiu skladbu na disku CD, pohnite myšou, aby ste zobrazili ovládacie prvky prehrávania, a kliknite na tlačidlo Go Forward.
  • Ak chcete prejsť na práve prehrávanú nahrávku, pohnite myšou, aby ste zobrazili ovládacie prvky prehrávania, a kliknite na tlačidlo Ísť späť.
  • Ak si chcete záznam pozrieť na CD, kliknite na tlačidlo Zobraziť zoznam skladieb.
  • Ak chcete spustiť náhodné prehrávanie na disku CD, kliknite na tlačidlo Náhodne.
  • Ak chcete povoliť opakované prehrávanie CD, kliknite na tlačidlo Opakovať.

Ak chcete zastaviť prehrávanie CD, pohnite myšou, aby ste zobrazili ovládacie prvky prehrávania, a kliknite na tlačidlo Stop.

Prehrávajte mediálne súbory z dátového disku

Spustite centrum médií a vložte disk CD alebo DVD (napríklad súbory MP3) do jednotky CD alebo DVD počítača.

V časti Vyberte jednu z týchto možností. vybrať Prehrávajte hudbu.

Ak vložené CD alebo DVD obsahuje zvukové súbory, kliknutím na tlačidlo Zobraziť zoznam skladieb môžete zobraziť všetky zvukové súbory na disku.

poznámka: Centrum médií nemôže prehrávať niektoré typy zvukových a obrazových súborov. Ak chcete zistiť, ktoré typy súborov sa prehrávajú, prečítajte si článok Typy súborov podporované aplikáciou Windows Media Center.